Η Εύα Παρακεντάκη με τον Πατέρα Παναγιώτη μαζεύουν ελιές και μαγειρεύουν σουπιές στιφάδο με σπανάκι

Το "Οδοιπορικό" της Εύας Παρακεντάκη στο παραδοσιακό λιοτρίβι της Κρήτης και η πεντανόστιμη συνταγή

Υλικά

2 κιλά σουπιές

4-5 κρεμμύδια

200 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. φρεσκοτριμμένη ντομάτα

200 γρ. λευκό κρασί

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. μπαχάρι

½ κ.γ μπούκοβο

Πιπέρι Αλάτι

1 μάτσάκι Μάραθο

1 κιλό σπανάκι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια. Σε μί κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος προσθέτουμε τις σουπιές. Όταν μαλακώσουν οι σουπιές ρίχνουμε το κρασί και στη συνέχεια την ντομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη η σάλτσα μας και να είναι πολύ μαλακές οι σουπιές, αλλα 20 λεπτά περίπου.

Δείτε το video από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα