Χοιρινό ψαρονέφρι με πατάτες, πιπεριές και γιαούρτι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να μας ταξιδεύει μέσα από τον ΣΚΑΪ στις γειτονιές της Αθήνας και να μας συστήνει μαγαζιά και γεύσεις!Μικρές περιηγήσεις μέσα στην πόλη, γεμάτες από γαστρονομικές στάσεις και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν. Σε κάθε επεισόδιο και δύο πρωτότυπες συνταγές που φέρνουν τις Γειτονιές στο Πιάτο.
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
60 ml ελαιόλαδο
κύμινο
μπαχάρι
500 γρ. πατάτες
800 γρ. ψαρονέφρι
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πράσινη
½ κρεμμύδι λευκό
ανθός αλατιού
100 ml κρασί λευκό
1 κ.σ. λεμόνι χυμό
½ ματσάκι
άνηθο
πιπέρι
sweet chile sause
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ ματσάκι άνηθο
γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο, κύμινο και μπαχάρι και τα καβουρδίζουμε μόνα τους. Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε μικρά κομμάτια το ψαρονέφρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα το ψαρονέφρι, ρίχνουμε κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ροδέλες από το κρεμμύδι, χοντρό θαλασσινό αλάτι, σβήνουμε με λευκό κρασί και στη συνέχεια βάζουμε χυμό από λεμόνι.
Βάζουμε φύλλα από άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο καυτερή σάλτσα για να ανεβάσουμε την ένταση στο φαγητό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το φαγητό ώστε να προσθέσουμε το γιαούρτι και να μπορέσει να δέσει με όλα τα υλικά. Βάζουμε τρείς κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.