Τηγανιά λουκάνικο με ρεβίθια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, μαγαζιά που έχουν μια ιστορία να πουν και πολλές γεύσεις να μας γνωρίσουν. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια γίνονται γαστρονομικές στάσεις μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.
ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
Υλικά
1 λουκάνικο με φέτα, ρίγανη, λιαστή τομάτα
50 ml ελαιόλαδο
½ κίτρινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι λευκό
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ματσάκι μάραθο
1 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.γ. πελτέ τομάτας
100 ml κρασί λευκό
500 γρ ρεβίθια
250 γρ σπανάκι
100 ml ζωμό λαχανικώ
ν 1 κ.σ. ανθό αλατιού
tabasco® μάραθο
Εκτέλεση
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μέχρι να ροδίσει. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, και τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε μεγάλες φέτες, ρίχνουμε μέσα το κύμινο και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί θα βάλουμε μέσα τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει και προβράσει) να πάρουν μια βράση μαζί με το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό λαχανικών, το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μελώσει και το φαγητό.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.