search-button
cross-out

Σουπιές με σπανάκι, νηστίσιμες και νόστιμες

Οι σουπιές έχουν συνδιαστεί με τη σαρακοστή. Ενώ είναι ένα πολύ νόστιμο και ξεχωριστό λαδερό φαγητό, που τρώγεται κάλλιστα όλο το χρόνο, πολλές φορές τις συναντούμε την περίοδο πριν το Πάσχα.
Σουπιές με σπανάκι, νηστίσιμες και νόστιμες

Σουπιές είναι ευτυχώς εύκολο να βρούμε όλο το χρόνο, φρέσκιες και ακόμα πιο εύκολα κατεψυγμένες. Σπανάκι επίσης, φρέσκο ή κατεψυγμένο, αφθονεί και στις δύο εκδοχές.

Μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο μάραθος είναι σε αφθονία ειδικά την άνοιξη. Σε αυτό το φαγητό αυτό που δίνει την ιδιαίτερη “πινελιά” είναι η γεύση και το εκπληκτικό άρωμα του μάραθου, αυτού του τόσο ιδιαίτερου μυρωδικού. Όταν ο μάραθος προστεθεί σε ένα φαγητό και αρχίσει να μαγειρεύεται δίνει αρώματα ούζου ή φινόκιο. Μοσχοβολά το σπίτι πραγματικά. Η ντελικάτη γεύση του μάραθου, αυτή η υποψία ούζου που βγάζει, είναι ο,τι πρέπει με το θαλασσινό, για αυτό αν σας αρέσει πολύ η γεύση του μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ποσότητα, αξίζει.

Υλικά (για 2 μερίδες)

600 γρ. σουπιές, καθαρό βάρος

600 γρ. σπανάκι, καθαρό βάρος

1 σφηνάκι τσίπουρο ή μισό φλιτζάνι κρασί

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί και αρκετό από το πράσινο μέρος τους

άνηθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος) μάραθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος)

λίγα φύλλα δυόσμου (8-10)

1 κ.σ. πελτέ

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα, μαζί και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, δηλαδή μια σουπιά κόβεται σε 5 κομμάτια. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το αλκοόλ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, ανακατεύουμε. Ήρθε η ώρα για το σπανάκι. Εδώ δεν χρειάζεται κόψιμο, βάζουμε τα φύλλα όπως είναι, τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Η ένταση της φωτιάς να είναι μέτρια προς δυνατή. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι ακόμη και μπλόκο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 40 – 50. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το βγάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε λεμόνι και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

Μητέρα και κόρη αγωνίζονται μαζί στον Εθνικό Καλαμάτας
Ελλάδα

Μητέρα και κόρη αγωνίζονται μαζί στον Εθνικό Καλαμάτας

Σήμερα τιμάται από την εκκλησία η μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη
Zina's Blog

Σήμερα τιμάται από την εκκλησία η μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη

Θρήνος για τον 45χρονο πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων που έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που επέβαινε συγκρούστηκε με ασθενοφόρο- Το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο
Videos

Θρήνος για τον 45χρονο πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων που έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που επέβαινε συγκρούστηκε με ασθενοφόρο- Το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Η μητέρα του 49χρονου φιλόλογου που συνελήφθη για την Γιάφκα στο Παγκράτι στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”- “Προσπαθούν να μπλέξουν το παιδί μου”
Videos

Η μητέρα του 49χρονου φιλόλογου που συνελήφθη για την Γιάφκα στο Παγκράτι στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”- “Προσπαθούν να μπλέξουν το παιδί μου”

Απίστευτο! Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο με καθυστέρηση ενός χρόνου
Ελλάδα

Απίστευτο! Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο με καθυστέρηση ενός χρόνου

Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, αναλύει στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” την συμπεριφορά της Ειρήνης, αλλά και τη συνέντευξη της μοναδικής της φίλης που την στηρίζει ακόμα
Videos

Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, αναλύει στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” την συμπεριφορά της Ειρήνης, αλλά και τη συνέντευξη της μοναδικής της φίλης που την στηρίζει ακόμα

Η επιστήθια φίλη της Ειρήνης μιλάει αποκλειστικά στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” για το βράδυ που πέρασε στο κρατητήριο: «Ήταν σε άθλια κατάσταση, φοβάται τον κόσμο»
Videos

Η επιστήθια φίλη της Ειρήνης μιλάει αποκλειστικά στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” για το βράδυ που πέρασε στο κρατητήριο: «Ήταν σε άθλια κατάσταση, φοβάται τον κόσμο»

Στην Ευελπίδων η 24χρονη Ειρήνη – Την συνέλαβαν μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του ανθρώπου που φωτογράφησε ως πατέρα των παιδιών
Videos

Στην Ευελπίδων η 24χρονη Ειρήνη – Την συνέλαβαν μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του ανθρώπου που φωτογράφησε ως πατέρα των παιδιών

zinapost.gr