Σουπιές με πορτοκάλι, ελιές και μυρωδικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, μαγαζιά που έχουν μια ιστορία να πουν και πολλές γεύσεις να μας γνωρίσουν.Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια γίνονται γαστρονομικές στάσεις μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.
Σε κάθε επεισόδιο, την περιήγηση ακολουθεί η δημιουργία. Γεμάτος έμπνευση από την κάθε γειτονιά και τα προϊόντα της, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει δύο λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές φέρνοντας και επί της ουσίας τις Γειτονιές Στο Πιάτο!
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
450 γρ σουπιές κατεψυγμένες
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πιπερόριζα
πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 πράσο
½ φινόκιο
1 ματσάκι μάραθο
150 γρ. ελιές μαύρες
1 λεμόνι χυμό
1 σκελίδα σκόρδο
½ κρεμμύδι λευκό
2 πορτοκάλια χυμό
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. σέσκουλα
300 γρ. σπανάκι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες, πασπαλίζουμε με κάρυ, κουρκουμά, πιπερόριζα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο που έχουμε κόψει σε κυβάκια, μάραθο και ελιές, και σβήνουμε με χυμό από λεμόνι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί για να δώσει υγρασία στο πιάτο μας και σβήνουμε με λίγο κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένα σέσκουλα και φύλλα από σπανάκι, ανεβάζουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 με 15 λεπτά.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.