Σοκολατίνα πάστα ταψιού
από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
16.02.2025 | 11:30
Υλικά
40 γρ βούτυρο
40 γρ ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
150 γρ μαύρη ζάχαρη
150 γρ ξινόγαλο
150 γρ ρόφημα καφέ χλιαρό (φίλτρου ή στιγμιαίο)
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
1/2 κγ σόδα
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
35 γε κακάο
35 γε κορν φλάουρ
300 γρ κρέμα γάλακτος
35% 300 γρ γάλα
4 κρόκους από μεγάλα αβγά
150 γρ μαύρη ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 κγ υγρή βανίλια
120 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
100 γρ τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή στο video