Σοκολατίνα πάστα ταψιού
από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
40 γρ βούτυρο
40 γρ ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
150 γρ μαύρη ζάχαρη
150 γρ ξινόγαλο
150 γρ ρόφημα καφέ χλιαρό (φίλτρου ή στιγμιαίο)
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
1/2 κγ σόδα
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
35 γε κακάο
35 γε κορν φλάουρ
300 γρ κρέμα γάλακτος
35% 300 γρ γάλα
4 κρόκους από μεγάλα αβγά
150 γρ μαύρη ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 κγ υγρή βανίλια
120 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
100 γρ τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή στο video
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.