Σαλάτα με κοτόπουλο, αχλάδι, χαλούμι και τραγανή κινόα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Η σαλάτα που θα λατρέψετε!Υλικά
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
σουμάκ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
300 γρ. χαλούμι
100 γρ. κινόα τρίχρωμη
2 φρέσκα κρεμμύδια
100 γρ. τοματίνια
1 αχλάδι
50 γρ μαύρες σταφίδες
500 γρ σαλάτα πανδαισία
Για το dressing
100 ml χυμός από πορτοκάλι
2 λεμόνια τον χυμό
50 γρ φρέσκο βασιλικό
50 γρ δεντρολίβανο
½ κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
αλάτι
βαλσάμικο ξίδι με μέλι
50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τυχόν κόκκαλα και το κόβουμε σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται, στη συνέχεια το μαρινάρουμε μέσα σε ένα μπολάκι με σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5-6 λεπτά. Στην ίδια μαρινάδα από το κοτόπουλο ανακατεύουμε το χαλούμι και στη συνέχεια το σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά προσθέτουμε την κινόα χωρίς καθόλου λάδι, σοτάρουμε συνεχώς, σκεπασμένη πάντα με το καπάκι μέχρι να αρχίσει να σκάει, όπως σκάει και το ποπ κόρν.
Για το dressing
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χυμό από ένα πορτοκάλι, λίγο χυμό από λεμόνι, τα φύλλα από τον φρέσκο βασιλικό, το φρέσκο δενδρολίβανο, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο ξίδι με μέλι, αλάτι, και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή η σάλτσα. Τέλος, τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σαλάτα πανδαισία και προσθέτουμε κομμένα τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, το αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, το κοτόπουλο, το χαλούμι, τις μαύρες σταφίδες, την κινόα, το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε την εκτέλεση στο video