Ρεβίθια φούρνου
Νόστιμα και υγιεινά κατευθείαν από τη Σίφνο
10.09.2024 | 12:30
ΜΕΡΙΔΕΣ 10
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 4 ώρες
Υλικά
1 κιλό ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
2-3 κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
500 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζετε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια και τα βάζετε να μουσκεύουν σε νερό.
Βήμα 2ο
Την επομένη τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ειδικό πήλινο τσουκάλι, τη σκεπασταριά.
Βήμα 3ο
Συμπληρώνετε νερό μέχρι κάτω από το «αφτί» του τσουκαλιού. Ψήνετε τη ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο για αρκετές ώρες μέχρι να μελώσει και να χυλώσει.