Πιτάκια με τυρί και τρία υλικά
από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!Υλικά
500 γρ. πατάτες
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
Mozzarella
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και έπειτα τις πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το τυρί, και ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Αμέσως μετά, μοιράζουμε το ζυμαράκι μας σε 10 ίσα μέρη και κάνουμε με αυτά ίσες βάσεις για τα πιτάκια μας.
Έπειτα, βάζουμε στις 5 από αυτές μοτσαρέλα στο μέσο τους και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια.
Με το χέρι μας πιέζουμε περιμετρικά, ώστε να κλείσουν καλά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βουτυρώνουμε. Τέλος, τοποθετούμε τα πιτάκια μας στο τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα από την κάθε μεριά.