search-button
cross-out

Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

500 γρ. πένες
4 πιπεριές κέρατο πράσινες, σε λεπτά μπαστουνάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
60 ml σάλτσα σόγιας
15 ml βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
200 γρ. ξινοτύρι της αρεσκείας μας (επιλέγουμε κάποιο μαλακό λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με υπόξινη γεύση, όπως ξινομυζήθρα, γαλοτύρι, τσαλαφούτι, κατίκι κ.ά.), θρυμματισμένο με τα χέρια
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό) + έξτρα για το σερβίρισμα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τις πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια, ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με τα δύο είδη μπούκοβου και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη σόγια, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μισό ξινοτύρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αραιώνουμε τη σάλτσα με όσο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr