Μύδια αχνιστά με μπούκοβο και φινόκιο
Για όσους αγαπούν τα όστρακαΥλικά
½ κρεμμύδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
½ φινόκιο
20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ανθό αλατιού
1 κιλό μύδια με κέλυφος
1 πράσο
1 κρεμμύδι φρέσκο
10 γρ. βασιλικό
10 γρ. σέλινο
1 τομάτα κομμένη σε καρέ
½ λάιμ ξύσμα
1 κ.γ. μπούκοβο
30 ml λεμόνι χυμό
50 ml κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κέλυφος από τα μύδια με σφουγγάρι και σύρμα για να αφαιρέσουμε τυχόν πετραδάκια ή άμμο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλατίζουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μύδια για να ξεκινήσουμε το άχνισμα.
Ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το φινόκιο, το πράσο, και τη ντομάτα, το ξύσμα, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 3’. Σβήνουμε με χυμό από λεμόνι και λευκό κρασί και αφήνουμε για ένα 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα αφαιρούμε. Τέλος, προσθέσουμε τον κρόκο Κοζάνης για άρωμα και χρώμα και σερβίρουμε.