Μουσακάς με κιμά από γαλοπούλα & ψητή κολοκύθα από τον Ζαν Λουί Καψαλά
Ένας μουσακάς...αλλιώτικος!
07.01.2022 | 18:30
Ο chef Ζαν Λουί Καψαλάς μάς φτιάχνει μουσακά με κιμά από γαλοπούλα & ψητή κολοκύθα.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 κιλό γαλοπούλα (κιμάς) ή ψιλοκομμένο κρέας
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανο ή κόλιανδρο φρέσκο
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. τριμμένο τυρί μαλακό
1 ξύλο κανέλα
Λίγο αστεροειδή γλυκάνισο ή θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Δείτε τη συνταγή στο video από την εκπομπή Happy Day