Μοσχαρίσια τηγανιά με πατάτες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να μας ταξιδεύει μέσα από τον ΣΚΑΪ στις γειτονιές της Αθήνας και να μας συστήνει μαγαζιά και γεύσεις! Μικρές περιηγήσεις μέσα στην πόλη, γεμάτες από γαστρονομικές στάσεις και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν. Σε κάθε επεισόδιο και δύο πρωτότυπες συνταγές που φέρνουν τις Γειτονιές στο Πιάτο.
17.03.2024 | 11:30
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
200 γρ πατάτες
50 ml ελαιόλαδο
ανθός αλατιού
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
500 γρ μοσχάρι φιλέτο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
½ κίτρινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
½ ντομάτα
70 ml κρασί κόκκινο
100 γρ μανιτάρια champignon
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, ρίγανη, γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε το μοσχάρι αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά και λεπτά κομμάτια. Θα βάλουμε σκόρδο κομμένο μαζί με φρέσκο κρεμμύδι για το πρώτο σοτάρισμα. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη ζάχαρη, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα και σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε χοντροκομμένα μανιτάρια και λίγη μουστάρδα, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, τον πελτέ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού ο πελτές και να σοταριστεί με το κρέας και τα λαχανικά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κόκκινο κρασί στο τέλος. Στο airfryer τοποθετούμε στον κάδο τις πατάτες και ψήνουμε για 11 λεπτά στους 200 βαθμούς, στα 6 λεπτά καλό είναι να ανοίξουμε τον κάδο του airfryer να ανακατέψουμε τις πατάτες και να συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.