search-button
cross-out

Μοναστηριακό γευστικό σάμαλι

Το σάμαλι με μαστίχα είναι ένα από τα πιο ωραία σιροπιαστά γλυκά Δοκιμάστε τη μοναστηριακή εκδοχή της παραδοσιακά πολίτικης συνταγής και αφήστε κάθε μπουκιά να σας ταξιδέψει.
Μοναστηριακό γευστικό σάμαλι

Μπορεί το σάμαλι να είναι μια οικονομική και σχετικά γρήγορη συνταγή, ωστόσο … κρύβει κι αυτό μεκρικά μικρά  μυστικά για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

-Για να κόψετε σωστά το σάμαλι, αφού περάσουν τα 30 λεπτά ψησίματος και έχει αρχίσει να ροδίζει για τα καλά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, χαράξτε γρήγορα σε κομμάτια και ξαναβάλτε το στο φούρνο. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά.

-Καλά ροδισμένο σάμαλι σημαίνει καλά σιροπιασμένο γλυκό. Μόνο το καλοψημένο γλυκό ρουφάει σωστά το σιρόπι.

-Χρησιμοποιήστε μεγάλο ταψί ώστε το σάμαλι να γίνει λεπτό και ροδοκόκκινο.

-Καλό επίσης είναι, να κόβουμε τα γλυκά ταψιού που έχουν σιρόπι, την επόμενη ημέρα, ώστε να σιροπιάζονται και να ποτίζουν σωστά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το σάμαλι είναι:
1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι: 4 ποτήρια νερό,  4 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα όλα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό, πάνω στο ζεστό γλυκό

Πηγή: monastiriaka.gr

dogma.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr