Μοναδικό καβουρδιστό πολίτικο πιλάφι
Σπυρωτό, al dente, αρωματικό, λουκούμι πραγματικό! Με απλά υλικά, βγάζεις το ρύζι που κυριολεκτικά μιλούν όλοι για αυτό σε ένα τραπέζι, κι ας έχεις "σκοτωθεί" να φτιάξεις ένα σωρό άλλα πράγματα.Το ταπεινό ρύζι “κλέβει” την παράσταση. Στην Κωνσταντινούπολη το έκαναν με τσιγαρίδα, με κομμάτι δηλαδή λίπος χοιρινού μαγειρεμένου, που το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες παρασκευές κι έδινε έξτρα νοστιμιά. Αυτά παλιότερα, εμείς δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή, αρκεί το βούτυρο ή ακόμα ελαιόλαδο για να σωτάρουμε τα υλικά μας, το ρύζι με το κουκουνάρι και το φιδέ. Η παρασκευή του είναι απλή και σύντομη, ακολουθήστε τις οδηγίες και θα φτιάξετε ένα ρύζι… αξιομνημόνευτο!
ΥΛΙΚΑ
40 γρ. βούτυρο
20 γρ. κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια νερό
μισή “φωλιά” φιδές (angle’s hair)
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον φιδέ θρυμματισμένο και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά. Προσοχή, μην καίει, θέλουμε απλώς να χρυσίσει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ροδίζουμε ελαφρά κι αυτό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Κλείνουμε το “μάτι”, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.