Κριθαράκι με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και μανιτάρια

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

100 γρ. βούτυρο

50 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

350 γρ. κριθαράκι μέτριο

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

αλάτι πιπέρι

50 γρ μαντζουράνα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κρεμμύδι λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

100 ml λευκό κρασί

10 λιαστές ντομάτες

500 ml ζωμό κοτόπουλου

350 γρ. μανιτάρια portobello

250 γρ. γραβιέρα

250 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κριθαράκι και μόλις καβουρδιστεί αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το κριθαράκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ματζουράνα, τον πελτέ ντομάτας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με σκόρδο και θα σβήσουμε με λευκό κρασί. Κόβουμε την ημίλιαστη ντομάτα και την προσθέτουμε.

Τέλος, βάζουμε σιγά σιγά τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να ξεκινήσει ο βρασμός. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την γραβιέρα και λίγη φέτα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε.