Κοτόπουλο πρασοσέλινο με μανιτάρια και chorizo από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Ποιος θα αντισταθεί;Υλικά
2 λουκάνικα chorizo
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσο
½ λευκό κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλινο
2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
ανθός αλατιού
πιπέρι
3 μανιτάρια champignon
100 ml λευκό κρασί
30 γρ βούτυρο
100 ml ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το chorizo, τα πράσα, το κρεμμύδι, και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω από την σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά.
Δείτε την συνταγή στο video
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.