Κορμός Χριστουγέννων με γαλλική μαρέγκα, κρέμα κάστανο, μους μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας

Η κουζίνα και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσουν... Χριστούγεννα!

Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε

  • 150 γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για τη μους μασκαρπόνε

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης

Για την κρέμα κάστανο

  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130ml. νερό
  • Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100ml νερό
  • Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο video