Κορμός Χριστουγέννων με γαλλική μαρέγκα, κρέμα κάστανο, μους μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας
Η κουζίνα και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσουν... Χριστούγεννα!
22.12.2022 | 21:30
Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε
- 150 γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 15 γρ. κορν φλάουερ
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Για τη μους μασκαρπόνε
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 50 γρ. άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης
Για την κρέμα κάστανο
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα
- 130 γρ. ζάχαρη
- 130ml. νερό
- Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100ml νερό
- Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο video