Κοκκινιστός βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος 800γρ. πατάτες, καθαρισμένες 1 κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο 6 φύλλα δάφνης 6 κόκκοι μπαχάρι 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους σπασμένο 200ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. ρίγανη ξερή 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη 1/2 κ.γ. κόλιανδρος, […]

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος

800γρ. πατάτες, καθαρισμένες

1 κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

6 φύλλα δάφνης

6 κόκκοι μπαχάρι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους σπασμένο

200ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. σταφίδες μαύρες

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1/2 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη

1 κ.σ. ξίδι

Για το σερβίρισμα:

ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Δείτε το video