Κις Λορέν με μπέικον και τυριά

Δοκιμάστε την!

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει πεντανόστιμη κις λορέν με μπέικον και τυριά!

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε

330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης

230 γρ. βούτυρο, κρύο κομμένο σε κυβάκια

1 πρέζα αλάτι

2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό

40 γρ. νερό

Για τη γέμιση

150 γρ. μπέικον

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής