search-button
cross-out

Κάρι με πατάτες και αρακά

Φαγητό για όλη την οικογένεια
Κάρι με πατάτες και αρακά

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3-4 εκ.
2 κουτ. γλυκού σιναπόσποροι*
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς **
1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού γκάραμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού κάρι
100 γρ. αρακάς
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
80 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το σιναπόσπορο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «σκάει».
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνελαφρώς.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κύμινο, το γκάραμ μασάλα και 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 18 – 20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον αρακά, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε έντονα, για να μη λιώσουν οι πατάτες και χαλάσει η όψη του φαγητού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το σκόρδο, σκορπίζουμε το δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τις πατάτες με κάρι και αρακά.

GASTRONOMOS

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr