Γαλατόπιτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να μας ταξιδεύει μέσα από τον ΣΚΑΪ στις γειτονιές της Αθήνας και να μας συστήνει μαγαζιά και γεύσεις! Μικρές περιηγήσεις μέσα στην πόλη, γεμάτες από γαστρονομικές στάσεις και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν. Σε κάθε επεισόδιο και δύο πρωτότυπες συνταγές που φέρνουν τις Γειτονιές στο Πιάτο.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

1 λίτρο γάλα φρέσκο

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

1 κ.σ. λεμόνι ξύσμα

5 αυγά

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

. ½ κ.γ. αλάτι

150 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. σιμιγδάλι

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, δύο βανίλιες, την ζάχαρη, το καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο και το ξύσμα λεμονιού, τα ολόκληρα αυγά, το αλεύρι και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σφίξει το μείγμα μας. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε και το βούτυρο στο μείγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα μπολ θα φτιάξουμε μείγμα για να το ρίξουμε από πάνω στο ταψί. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ένα αυγό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα. Τοποθετούμε πάνω από το μείγμα τα υλικά της επικάλυψης που τα έχουμε χτυπήσει όλα μαζί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 °C.