Γαλακτομπούρεκο
από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
22.03.2025 | 11:30

Για το γαλακτομπούρεκο:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ. βούτυρο αγελάδος
υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα πλήρες
180γρ. ζάχαρη
4 μεσαία αβγά
80γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. βούτυρο αγελάδος
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
υλικά για το σιρόπι:
700γρ. ζάχαρη
50γρ. μέλι
500ml νερό
4 φέτες λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Δείτε τη συνταγή στο video