Eκμέκ με τσουρέκι

Aπό τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά για τη βάση:

1 τσουρέκι 500 γρ. περίπου

Υλικά για το σιρόπι:

300 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

4-5 φλούδες πορτοκάλι ή λεμόνι (προαιρετικά)

Υλικά για την κρέμα:

500 ml γάλα

80 γρ. ζάχαρη

2 μεσαία αβγά

50 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. λευκή σοκολάτα

ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι (προαιρετικά)

1 βανίλια

Υλικά για τη συνταγή:

500 ml κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

Δείτε στο video που ακολουθεί όλη τη συνταγή