Cupcakes καρότου, εύκολα & χωρίς μίξερ
Carrot cupcakes με καταπληκτικό frosting τυριού, αυτός ο συνδυασμός με κάνει να κατατάσσω τα κεκάκια καρότου στην πιο αγαπημένη μου “εκδοχή κέικ”Το τριμμένο καρότο δίνει όση υγρασία χρειάζεται για να γίνουν τα carrot cupcakes αφράτα, μαλακά, σχεδόν μελωμένα. Τα μπαχαρικά δίνουν υπέροχη γεύση και άρωμα. Το frosting με τυρί κρέμα και βούτυρο αναδεικνύει τη γεύση τους και κάνει την κάθε μπουκιά, τέλεια. Συνήθως, το frosting θέλει περισσότερη άχνη ζάχαρη για να γίνει πιο σφιχτό και σταθερό για να γίνει η διακόσμηση με κορνέ πιο… επιτυχημένη. Ωστόσο, επειδή στη δική μου γεύση είναι too much τόση ζάχαρη, την μειώνω στο μισό. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου γευστικό και η διακόσμηση πιο απλή αλλά ικανοποιητικού επιπέδου. Φτιάξτε τα κεκάκια καρότου του foodurismo για γιορτή ή πάρτι, για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο. Ειναι εθιστικά νόστιμα.
Υλικά για 12 cupcakes
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη λευκή
100 γρ. ζάχαρη καστανή
180 ηλιέλαιο
160 γρ. τριμμένο καρότο
2 αυγά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
⅓ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας γάλα(χρησιμοποίησα κεφίρ)
μια “τσιμπιά” αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα (εάν χρειαστεί)
Για το frosting τυριού
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
400 γρ. ζάχαρη άχνη (χρησιμοποίησα 200 γιατί προτιμώ λιγότερο σφιχτό και γλυκό frosting)
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
μια “τσιμπιά” αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο με τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα, ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Προσθέτουμε το μείγμα του ηλιέλαιου με τα καρότα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα. Αν ένα μείγμα βγει λίγο πιο σφιχτό από ο,τι θέλουμε (κι αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και το ποσοστό υγρασίας των καρότων) μπορούμε να βάλουμε το γάλα ή το κεφίρ. Να ξέρετε ότι τα προϊόντα ζύμωσης όλως το κεφίρ, η sour cream “κάνουν καλό” στα κέικ. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 18-20 λεπτά. Είναι προτιμότερο να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, που την βυθίζεται στην “καρδιά” του cupcake και θέλουμε να βγει στεγνή για να τα ξεφουρνίσουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το frosting μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε αρωματίζουμε επιπλέον με λίγο ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε τα cupcakes με το frosting.