Αφράτο σιροπιαστό ραβανί
Ο Πέτρος Συρίγος μάς ετοιμάζει αφράτο σιροπιαστό ραβανί!
09.02.2025 | 11:30
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
5 αυγά
2 κ.τ.σ. ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
. 2 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. κουρκουμά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
700 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
50 ml κονιάκ
Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω video