Αφράτο σιροπιαστό ραβανί

Ο Πέτρος Συρίγος μάς ετοιμάζει αφράτο σιροπιαστό ραβανί!

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

5 αυγά

2 κ.τ.σ. ζάχαρη

200 ml ηλιέλαιο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

. 2 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.τ.γ. κουρκουμά

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

750 γρ. ζάχαρη

700 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 φλούδα λεμονιού

2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού

50 ml κονιάκ

Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω video