Αφράτα σταφιδόψωμα

Δείτε video

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις σταφίδες και τις καλύπτουμε με καυτό νερό. Στον κάδο του μίξερ, με τον γάντζο, τοποθετούμε όλα μας τα υλικά, το βούτυρο που το έχουμε λιώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι. Αμέσως μετά, στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στον κάδο με το ζυμαράκι, ανακατεύοντας άλλο ένα λεπτό, ώστε το ζυμάρι μας να απορροφήσει τις σταφίδες.

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου.

Αφού το ζυμαράκι μας έχει υπερδιπλασιαστεί, το κάνουμε κύλινδρο και το κόβουμε σε 9 κομμάτια.

Τα κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώνουν.

Όταν είναι έτοιμα, χτυπάμε ένα αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο πολύ απαλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε μπορείτε να λιωσετε την ίδια ποσότητα βούτυρο με την ίδια ποσότητα μέλι σε ένα μπρίκι και να κάνετε επάλειψη τα καυτά σταφιδόψωμα

Δείτε τη συνταγή