Οικογενειακό μπισκότο με παγωτό πραλίνα από την Εύα Παρακεντάκη
Το συγκεκριμένο μπισκότο, τρώγεται παντού και πάντα!
Μετά το φαγητό, παρέα με το απογευματινό καφεδάκι, στη δουλειά, αντί για τούρτα γενεθλίων ή βλέποντας την Ζήνα στην TV.
Ένα είναι σίγουρο. Δημιουργήθηκε για να ενώσει την οικογένεια ή τους φίλους γύρω από ένα ταψί! Περιμένοντας να βουτήξουν στην απόλαυση!
Υλικά για το οικογενειακό μπισκότο
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 φλ. ζάχαρη καστανή
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή οποιαδήποτε σοκολάτα της αρεσκείας σας σε κομμάτια
- 6 καραμέλες βουτύρου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Zεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο έτσι ώστε να μη βράσει, μόνο να λιώσει.
Σε μία μπασίνα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά, το φυστικοβούτυρο,το αλεύρι, το αλάτι και τη σοκολάτα. Ζυμώνουμε με το χέρι μας και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 23 εκ. περίπου και το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα. Βυθίζουμε τις καραμέλες μας μέσα στη ζύμη. Ψήνουμε για 25-30 περίπου λεπτά.
Υλικά για το παγωτό πραλίνα χωρίς παγωτομηχανή
- 350 γρ κρέμα γάλακτος φυτική για σαντιγί κρύα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 γάλα εβαπορέ
- 3 κ.σ. κακάο
- 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγί μέχρι να πήξει όταν σχηματιστούν βουναλάκια είναι έτοιμη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, το κακάο και την πραλίνα.
Ενώνουμε την σαντιγί με το μείγμα βάζοντας σιγά σιγά το μείγμα και με απαλές κινήσεις και μία μαρίζ απο κάτω προς τα πάνω τα ενσωματώνουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι. Πριν το καπακώσουμε, βάζουμε μεμβράνη που φροντίζουμε να ακουμπάει στο μείγμα μας. Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε μία ώρα. Βγάζουμε και ανακατεύουμε το παγωτό μας, στη συνέχεια το ξανασκεπάζουμε με την μεμβράνη και το καπάκι. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Στο τέλος βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Τόσο απλά και γρήγορα έχεις το δικό σου παγωτό πραλίνα.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.