Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτά τα μπιφτέκια είναι συνταγή της μαμάς μου….εγώ πρόσθεσα την πιπεριά Φλωρίνης… είναι τα πιο Ζουμερά Μπιφτέκια που έχω δοκιμάσει… Δοκιμάστε τα μία φορά και θα τα κάνετε δικά σας!!! Υλικά  1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα 1 μέτριο κρεμμύδι 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 μικρή ντομάτα 4 φρυγανιές 1 κ.σ μαϊντανό 1 κ.σ δυόσμο 1 αυγό […]

Αυτά τα μπιφτέκια είναι συνταγή της μαμάς μου….εγώ πρόσθεσα την πιπεριά Φλωρίνης…

είναι τα πιο Ζουμερά Μπιφτέκια που έχω δοκιμάσει…

Δοκιμάστε τα μία φορά και θα τα κάνετε δικά σας!!!

Υλικά

  •  1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 4 φρυγανιές
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 1 κ.σ δυόσμο
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι
  • 1.κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Περνάμε όλα τα λαχανικά από το μπλέντερ.Τα προσθέτουμε μέσα στον κιμά με τις φρυγανιές το αλατοπίπερο το αυγό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα για να αγκαλιάσουν τα υλικά το ένα το άλλο. Έπειτα τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά.Αφού πάρουν χρώμα από τη μία μεριά,τα γυρνάμε απο την άλλη και αφού πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε την φωτιά, ψήνουμε 5 λεπτά ακόμα και τα μπιφτέκια μας είναι ζουμερά και έτοιμα!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Για 5 χρόνια είχε την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia σε τοπικό κανάλι . Από την τηλεοπτική σεζόν 2020-21 θα είναι μέλος της ομάδας «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star channel και θα μαγειρεύει για εμάς φαγάκι με συνάισθημα.

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards, μητέρα τριών παιδιών και λάτρης του ευ ζην, της  ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/