Ζωμός λαχανικών από την Εύα Παρακεντάκη
Καλοκαίρι!!! Η εποχή που τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Κι επειδή όπως λέει και ο σοφός μας λαός “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, ετοιμάζουμε ζωμούς λαχανικών και έχουμε πάντα στην κατάψυξη και στο ψυγείο μας για να νοστιμίσουμε τα φαγητά μας! Η δική μου […]Καλοκαίρι!!!
Η εποχή που τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι.
Κι επειδή όπως λέει και ο σοφός μας λαός “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, ετοιμάζουμε ζωμούς λαχανικών και έχουμε πάντα στην κατάψυξη και στο ψυγείο μας για να νοστιμίσουμε τα φαγητά μας!
Η δική μου νόστιμη συνταγή για ζωμό λαχανικών που θα απογειώσει την γεύση των πιάτων σας!
Υλικά
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 2 ντομάτες
- 2 μανιτάρια
- 1/2 σελινόριζα
- 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 1 μαραθόριζα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης
- 1 κλωναράκι θυμαρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα λαχανικά με κρύο νερό και βράζουμε.Μετά από 10 λεπτά βρασμού χαμηλώνουμε και βράζουμε εώς ότου ο ζωμός μας μείνει μισός.
Διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη σε παγοκύστες.
Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά έχετε ή και να παραλείψετε κάποια!
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/