Ντάκος με κριθαροκουλουρίτσες από τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς με σφουγγάτο και σύγκλινο
Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για όλες εκείνες τις ώρες που κάτι θέλεις να μασουλήσεις! Ένα εξαιρετικό πρωινό αλλά όχι μόνο! Ένα πλήρες γεύμα,νόστιμο,υγιεινό και με τις αγαπημένες μου κριθαροκουλουρίτσες από τον Παραδοσιακό φούρνο Ντουρουντού, που φουρνίζει στα Σφακιά, προϊόντα εξαιρετικής νοστιμιάς και ποιότητας.
Υλικά
- 1 συσκευασία ριθαροκουλουρίτσες Φούρνος Ντουρουντούς
- 5 αυγά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 γρ. σύγκλινo
- 150 γρ. γραβιέρα
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ντομάτα σε καρεδάκια
Eκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά καρεδάκια το σύγλινο. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε καρεδάκια. Αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το σύγλινο και τσιγαρίζουμε άλλα 3-4 λεπτά να γίνει τραγανό. Χτυπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και την ρίγανη και τα προσθέτουμε,στην συνέχεια βάζουμε την γραβιέρα. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Κόβουμε μία ντομάτα σε καρεδάκια. Βάζουμε τον ντάκο Ν σε ένα πιάτο και σερβίρουμε το σφουγγάτο με τα κερεδάκια της ντομάτας για δροσιά και λίγο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση!
Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ
Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας
Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…
Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:
“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”.
Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.