Μαμαδίστικος πουρές πατάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι από την Εύα Παρακεντάκη
Τι πιο νόστιμο από το μαμαδίστικο φαγάκι;
Μαμαδίστικος πουρές πατάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι που μυρίζει νοστιμιά, μα πάνω απ’ όλα φροντίδα και αγάπη της μανούλας μας…
*Tip Να τις αγαπάτε τις μανούλες σας και να τους το λέτε…
Υλικά για το κοκκινιστό μοσχαράκι
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο
- 1 ντοματάκι κονκασέ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Τα τραβάμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι και ρίχνουμε το άλειμμα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πελτέ και το ντοματάκι, το οποίο έχουμε περάσει από το μπλέντερ, τον ½ λίτρο ζωμό,τα μπαχάρια, το πιπέρι,την δάφνη και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 1½ ώρα. Συμπληρώνουμε ζωμό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.
Υλικά για τον πουρέ
- 1500γρ. πατάτες
- 3 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 ½ φλ. γάλα πλήρες
- 6 κ.σ. βούτυρο (και λίγο παραπάνω δεν πειράζει)
- αλάτι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Τις καλύπτετε με κρύο ζωμό, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για 30 με 40 λεπτά να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με μια πηρούνα ή στον μύλο λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο.
Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να στεγνώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο μία-μια κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει (απαραίτητα να είναι κρύο γιατί έτσι ο πουρές θα αποκτήσει βελούδινη υφή).
Βάζουμε λίγο λίγο το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει από πριν, και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Λόγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.