Μπουμπουριστοί χοχλιοί από την Εύα Παρακεντάκη
Όποιος έχει πάει στην Κρήτη έχει σίγουρα δοκιμάσει χοχλιούς μπουμπουριστούς…και αν δεν έχει δοκιμάσει τότε χάνει! Και αν δεν έχετε την Κρήτη στα φετινά σας σχέδια διακοπών δεν πειράζει… Σήμερα σας φέρνω άρωμα και γεύση Κρήτης με μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του όμορφου νησιού μας. Υλικά 1/2 κιλό Χοχλιοί 40 γρ. αλάτι Πιπέρι […]Όποιος έχει πάει στην Κρήτη έχει σίγουρα δοκιμάσει χοχλιούς μπουμπουριστούς…και αν δεν έχει δοκιμάσει τότε χάνει!
Και αν δεν έχετε την Κρήτη στα φετινά σας σχέδια διακοπών δεν πειράζει…
Σήμερα σας φέρνω άρωμα και γεύση Κρήτης με μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του όμορφου νησιού μας.
Υλικά
- 1/2 κιλό Χοχλιοί
- 40 γρ. αλάτι
- Πιπέρι
- 40 γρ. αλευρί
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
- Ξύδι 1/2 ποτηράκι κρασί για κάθε τηγάνι χοχλιούς
Εκτέλεση
Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά και τους καθαρίζουμε,. Πρέπει να βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.
Γυρνάμε τους χοχλιούς μπούμπουρα( μπρούμητα) μέσα στο μείγμα απο το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι και σπρώχνουμε με τον αντίχειρα από το μείγμα μέσα στο χοχλιό ίσα-ίσα.
Τους τοποθετούμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν βράσει το λάδι. Αφού τους τοποθετήσουμε όλους ανάβουμε την φωτιά. Σε τρία λεπτά ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ξύδι και καπακώνουμε για άλλα δύο λεπτά. Τόσο απλά!
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/