Ψάρια πανέ με πατάτες ΣΑΝ τηγανητά από την Εύα Παρακεντάκη
6 φιλέτα λαυράκι ή τσιπούρας 4 πατάτες 1 κ.γ. φρέσκο λεμονοθύμαρο ½ λεμόνι Ξύσμα από ½ λεμόνι Ξύσμα από ½ lime ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για την αρωματική κρούστα 1 κ.γ. βασιλικό φρέσκο 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο φρέσκο Ξύσμα από ½ λεμόνι Ξύσμα από ½ lime 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους […]6 φιλέτα λαυράκι ή τσιπούρας
4 πατάτες
1 κ.γ. φρέσκο λεμονοθύμαρο
½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ lime
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για την αρωματική κρούστα
1 κ.γ. βασιλικό φρέσκο
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο φρέσκο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ lime
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας πολύ λεπτές ροδέλες.Ανακατεύουμε τις πατάτες με αλάτι, το πιπέρι,το λεμονοθυμάρο, το χυμό λεμονιού , τα ξύσματα και το μισό λάδι. Τις στρώνουμε σε ταψί, και τις ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Αυτό που θέλουμε είναι να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν τελείως.
Παράλληλα ανακατεύουμε τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ,αλατίζουμε τα φιλέτα ψαριού και τους βάζουμε πιπέρι.Τα περνάμε από το μίγμα της έτσι ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τις πατάτες και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού. Λαδώνουμε την κρούστα των φιλέτων με το υπόλοιπο λάδι προσέχοντας να μη διαλυθεί η κρούστα. Εντωμεταξύ ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πάρει χρώμα η κρούστα.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/