Παγωτό μόνο με τρία υλικά από την Εύα Παρακεντάκη!
Παγωτό η μεγαλύτερη απόλαυση του καλοκαιριού! Η λιχουδιά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι σε πολλές γεύσεις, με πολλά χρώματα, με πολλές παραλλαγές αλλά με ένα κοινό στοιχείο. Κανείς δεν λέει όχι στο παγωτό! Η δική μου συνταγή για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το δικό σας χειροποίητο παγωτό. Εnjoy! Συστατικά για 1 λίτρο παγωτού 400 ml […]Παγωτό η μεγαλύτερη απόλαυση του καλοκαιριού!
Η λιχουδιά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι σε πολλές γεύσεις, με πολλά χρώματα, με πολλές παραλλαγές αλλά με ένα κοινό στοιχείο.
Κανείς δεν λέει όχι στο παγωτό!
Η δική μου συνταγή για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το δικό σας χειροποίητο παγωτό.
Εnjoy!
Συστατικά για 1 λίτρο παγωτού
- 400 ml γάλα καρύδας παγωμένο
- 1 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1 μπανάνα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το γλυκαντικό της επιλογής σας στο μπλέντερ μεχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γάλα καρύδας δεν είναι παγωμένο, θα πρέπει να βάλετε το μείγμα παγωτού για 3 ωρες στο ψυγείο πριν από την κατάψυξη.Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, για να μη σας πιάσει κρυσταλλάκια βγάλτε το απο την κατάψυξη 4-5 φορές και ανακατεύτε το!
Σερβίρετε με μερικές ροδέλες μπανάνας,καρύδα αποξηραμένη και μέλι!
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.