Ατομικά ανάλαφρα Μιλφέιγ από την Εύα Παρακεντάκη
Έμπνευση στιγμής αλλά η νοστιμιά θα κρατήσει για πάντα! YΛΙΚΑ Για τα σφολιατίνια 1 πακέτο στρογγυλά σφολιατίνια 4 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. γάλα Για την κρέμα 1200 ml φρέσκο γάλα 12 κουταλιές λευκή ζάχαρη 2 βανιλίνες 10 κουταλιές corn flour 4 κ.σ. βούτυρο Άχνη ζάχαρη Ξύσμα λάιμ Ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιου Εκτέλεση Απλώνουμε τα σφολιατίνια […]Έμπνευση στιγμής αλλά η νοστιμιά θα κρατήσει για πάντα!
YΛΙΚΑ
Για τα σφολιατίνια
- 1 πακέτο στρογγυλά σφολιατίνια
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γάλα
Για την κρέμα
- 1200 ml φρέσκο γάλα
- 12 κουταλιές λευκή ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 10 κουταλιές corn flour
- 4 κ.σ. βούτυρο
- Άχνη ζάχαρη
- Ξύσμα λάιμ
- Ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιου
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα σφολιατίνια σε μία λαδόκολλα, με ένα πινελάκι τα βρέχουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.
σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και τα ξύσματα. Ανάβουμε την φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας πιάσει μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. αφήνουμε την κρέμα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένη με μεμβράνη.
Αφήνουμε τα σφολιατίνια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ενώνουμε. Ρίχνουμε τα ξύσματα και λίγο άχνη ζάχαρη.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/