Κασερόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη
Αγαπώ την κασερόπιτα και αυτή είναι η απάντηση σε όλες τις κασερόπιτες που έχω δοκιμάσει. Τραγανό φύλλο,κρεμώδη γέμιση,ένα πραγματικό όνειρό! Τι λέτε μπαίνουμε κουζίνα;;; Υλικά 6 χωριάτικα φύλλα 600 γρ. κασέρι 1 lt γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 100 γραμμάρια βούτυρο Αλάτι 1 κουταλάκι του γυκού Μοσχοκάρυδο ½ κουταλάκι […]Αγαπώ την κασερόπιτα και αυτή είναι η απάντηση σε όλες τις κασερόπιτες που έχω δοκιμάσει. Τραγανό φύλλο,κρεμώδη γέμιση,ένα πραγματικό όνειρό!
Τι λέτε μπαίνουμε κουζίνα;;;
Υλικά
- 6 χωριάτικα φύλλα
- 600 γρ. κασέρι
- 1 lt γάλα φρέσκο
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι 1 κουταλάκι του γυκού
- Μοσχοκάρυδο ½ κουταλάκι του γλυκού
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Για την εύκολη κασεριπιτα με έτοιμο χωριάτικο φύλλο,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα.Χτυπάμε τα αυγά και τα αφήνουμε στη άκρη.Τρίβουμε το κασέρι και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμεκαλά να διαλυθεί το αλεύρι μας. Στην συνέχεια την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα και να πήξει.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα συνεχώς με τον αυγοδάρτη έτσι ώστε να μην ψηθούν.Ρίχνουμε το κασέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Στη συνέχεια στρώνουμε τρία φύλλα κάτω, και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα-ένα. Βάζουμε την γέμιση και βάζουμε, ένα-ενα τα φύλλα από πάνω ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Κλείνουμε σε φάκελό και ψήνουμε στους 200 για 40 περίπου λεπτά.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/