Μπολονέζ με 2 είδη κιμά και ζυμαρικά ολικής άλεσης από τον Λάμπρο Βακιάρο
Μπολονέζ με ζυμαρικά ολικής άλεσης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.
Ο σεφ χρησιμοποίησε 2 είδη κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.
Υλικά
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 250 γρ. αρνίσιο κιμά (χωρίς λίπος)
• 30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
• 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 120 γρ. καρότα (τριμμένα)
• 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
• 2 στικς σέλερι (ψιλοκομμένα)
• 15 γρ. πελτέ τομάτας
• 240 γρ. κόκκινο κρασί
• 800 γρ. σάλτσα τομάτας κονκασέ
• 240 γρ. ζωμό λαχανικών
• 3 φύλλα δάφνης
• 40 γρ. φρεσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
• 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
• 30 γρ. βούτυρο
• Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Δείτε όλη τη συνταγή στο video
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.