Η Εύα Παρακεντάκη μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της πεντανόστιμης μακαρονάδας της
Σήμερα θα μοιραστούμε τα μυστικά της δικής μου μακαρονάδας που είμαι σίγουρη πως μόλις τη δοκιμάσετε θα γίνει και η δική σας αγαπημένη! Με τα βασικά υλικά και λίγα λουκάνικα θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε κυριολεκτικά τα δάχτυλα σας! Υλικά 1 κιλό Λουκάνικα χωριάτικα 1 κρεμύδι 1 σκόρδο 1 ντοματάκι κονκασέ 1 κ.σ […]Σήμερα θα μοιραστούμε τα μυστικά της δικής μου μακαρονάδας που είμαι σίγουρη πως μόλις τη δοκιμάσετε θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!
Με τα βασικά υλικά και λίγα λουκάνικα θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε κυριολεκτικά τα δάχτυλα σας!
Υλικά
- 1 κιλό Λουκάνικα χωριάτικα
- 1 κρεμύδι
- 1 σκόρδο
- 1 ντοματάκι κονκασέ
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
- Ξερό ανθότυρο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε λουκάνικα φρέσκα και τις αρεσκείας μας. Λουκάνικα που αγαπάμε την γεύση τους και θέλουμε να τα γευτούμε με διάφορους τρόπους. Τα αδειάζουμε από τον έντερο.
Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι και τσιγαρίζονται όταν μαραθούν βάζουμε το μείγμα από τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε ελαφρά. ρίχνουμε το ντοματάκι το αλάτι το πιπέρι και τον πελτέ. Προσοχή με το αλάτι γιατί τα λουκάνικα είναι συνήθως αρμυρούτσικα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λάδι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/