Σαλάτα καρπούζι-φέτα από την Εύα Παρακεντάκη
Καρπούζι και φέτα… ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που πολλοί “ορκίζονται” στο όνομα και στη γεύση του! Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα και προσθέτοντας κάποια νόστιμα υλικά κάνουμε μια σούπερ δροσιστική σαλάτα που θα τη λατρέψετε! Υλικά 1 κιλό καρπούζι, κομμένα σε κυβάκια 300 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια ¼ ματσάκι ρόκα ¼ ματσάκι δυόσμο 1 κ.σ. μαυροσούσαμο […]Καρπούζι και φέτα… ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που πολλοί “ορκίζονται” στο όνομα και στη γεύση του!
Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα και προσθέτοντας κάποια νόστιμα υλικά κάνουμε μια σούπερ δροσιστική σαλάτα που θα τη λατρέψετε!
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι, κομμένα σε κυβάκια
- 300 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- ¼ ματσάκι ρόκα
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. μαυροσούσαμο
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1 φλιτζάνι μπουκίτσες παξιμαδάκια κρίθινα ή κρουτόν
Εκτέλεση
Αδειάζουμε μισό μικρό καρπούζι και σε ένα πιάτο βάζουμε την ψίχα από το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε το καρπούζι και τη φέτα σε μικρά καρεδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, και δυόσμου ,το μαυροσούσαμο και το αλάτι .
Χρησιμοποιούμε το άδειο καρπούζι σαν σαλατιέρα και προσθέτουμε στο τέλος τα παξιμαδάκια.
Με το πετιμέζι περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/