Κρητικό αλμυρό cheese cake με παξιμάδι κρίθινο από τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς!

Τα cheese cake είναι τρέλα! Τα αλμυρά cheese cake λατρεία! Εδώ σας έχω ένα αλμυρό και Κρητικό που σαν και αυτό δεν έχετε δοκιμάσει άλλο!  Με παξιμάδια κριθαρένια! Από τον φούρνο Ντουρουντούς στα Σφακιά, που φουρνίζει για εμάς τα πιο νόστιμα αρτο…ποιήματα. Για τη βάση: 300 γρ. Σφακιανό βουργιάλι με καύκαλο κριθαριού Φούρνος Ντουρουντούς 1 […]

Τα cheese cake είναι τρέλα! Τα αλμυρά cheese cake λατρεία! Εδώ σας έχω ένα αλμυρό και Κρητικό που σαν και αυτό δεν έχετε δοκιμάσει άλλο!

 Με παξιμάδια κριθαρένια! Από τον φούρνο Ντουρουντούς στα Σφακιά, που φουρνίζει για εμάς τα πιο νόστιμα αρτο…ποιήματα.

Για τη βάση:

Για την κρέμα τυριών:

  • 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 200 γρ. ξινομυζύθρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ρίγανη

Λαχανικά

  • 15 ντοματίνια πολύχρωμα
  • 2 αγγουράκια Κνωσού
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • κρέμα από βαλσαμικό ξύδι
  • φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Eκτέλεση

Στο μούλτι βάζουμε τα παξιμάδια και τα σπάμε,προσθέτουμε την ντομάτα και το ελαιόλαδο,στο τέλος προσθέτουμε στο μείγμα μας την ρίγανη.

Ενώνουμε τα τυριά σε μία λεκανίτσα με το ελαιόλαδο και την ρίγανη. κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και σε μικρά καρεδάκια το αγγούρι και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Σε ένα τσέρκι για τούρτα βάζουμε το παξιμάδι και πατάμε με ένα κουτάλι να γίνει συμπαγές. απλώνουμε το τυρί και σε αυτή την φάση μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει. Σερβίρεται και αμέσως βέβαια. Στολίζουμε με τα ντοματίνια και τα αγγουράκια,βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

Δείτε τη συνταγή σε video πατώντας ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/