Τα πιο fluffy pancakes από την Εύα Παρακεντάκη!

Pancakes υπάρχουν πολλά! Αυτά τα  fluffy pancakes όμως απλά δεν υπάρχουν! Είναι ονειρεμένα και ακαταμάχητα! Κανείς δεν θα πει όχι βλέποντας τα!  Και το μυστικό κρύβεται στην διαχείριση των αυγών! Yλικά 3  αυγά  ¾ φλιτζανιού γάλα ¼  φλιτζανιού ζάχαρη 2 βανιλίνες λίγο αλάτι 1 ½  φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού […]

Pancakes υπάρχουν πολλά! Αυτά τα  fluffy pancakes όμως απλά δεν υπάρχουν!

Είναι ονειρεμένα και ακαταμάχητα! Κανείς δεν θα πει όχι βλέποντας τα!

 Και το μυστικό κρύβεται στην διαχείριση των αυγών!

Yλικά

  • 3  αυγά 
  • ¾ φλιτζανιού γάλα
  • ¼  φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • λίγο αλάτι
  • 1 ½  φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • Μέλι-κανέλα
  • Φρούτα εποχής

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ή στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αυγών τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα που μέσα έχουμε  λιώσει τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τις βαννιλίνες  και το αλεύρι.ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.

Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια μας σε μία σφιχτή μαρέγκα και ενώνουμε με το μείγμα, βάζοντας σιγά-σιγά την μαρέγκα και ανακατεύοντας από κάτω προς στα πάνω μέχρι να ενωθεί όλη με το μείγμα μας. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν κείκ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κανάτα δοσομετρητή. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ροή και την ποσότητα του μείγματος.Επίσης δεν λερώνουμε καθόλου.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το πρώτο παν κείκ. Το μυστικό για να το γυρίσουμε από την άλλη είναι όταν το δούμε να βγάζει φουσκαλίτσες και να δημιουργεί μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου δύο-τρία λεπτά από κάθε πλευρά λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Έχουμε αναμείξει το μέλι με την κανέλα. Κόβουμε τα φρουτάκια μας και σερβίρουμε!

Μία μπάλα παγωτό δεν στεναχώρησε ποτέ κανέναν! Καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/