Το Ρεβανί της Εύας Παρακεντάκη
Πολλά χρόνια μέσα στα ζαχαροπλαστεία, πλάστηκα και εγώ με το ρεβανί και τα μυστικά του. Έκανα πειράματα και δοκιμές και κατέληξα μετά από πολλές και νόστιμες εκδοχές σε αυτή την μοναδικά μαστιχάτη γεύση. Ακολουθήστε κατά γράμμα την συνταγή μου και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το πιο νόστιμο ρεβανί! Πολύ καλά σιροπιασμένο αλλά χωρίς να περισσεύει το σιροπάκι μας, αφράτο σαν σύννεφο και το σημαντικότερο δεν σε λιγώνει.
Yλικά
- 310 γρ. αλεύρι
- 280 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 2 κ. γ. μπέικιν
- 250 γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο (στο βαζάκι)
- 260 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 2 βανιλίνες
- 1/2 κ. γ. μαστίχα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό
Σιρόπι:
- 700 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. νερό
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- Φλούδες από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
- Κερασάκια
- Παγωτό καϊμάκι
- Φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ,το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σπάμε τα αυγά μας και χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Στο μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με την 3 κ.σ. ζάχαρη από την δοσολογία της συνταγής μας. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα . Αφαιρούμε την μαρέγκα από τον κάδο και προσθέτουμε, τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτοντας σταδιακά το λιωμένο βούτουρο, μέχρι να γίνει ένα αφράτο φουσκωτό κρεμώδες μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου-σιμιγδαλιού- μπέικιν και τα αρωματικά. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χυλό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στη μέση για να δούμε αν είναι έτοιμο.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους.
Το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Όπως ειναι καυτό, περιχύνουμε το κρύο γλυκό μας. Αφήνουμε να απορροφήσει και να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης και κερασάκια. Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό .
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.