Σαλάτα με μάνγκο και σολομό από την Εύα Παρακεντάκη και τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντού
Και τώρα που ανοίγει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία, η ανάγκη για ελαφρύ ποιοτικό φαγητό αυξάνεται. Άσε που προετοιμαζόμαστε να βγούμε και στις παραλίες! Ο φούρνος Ντουρουντούς όλα αυτά τα χρόνια προσέχει τη διατροφή μας παράγοντας αρτοποιήματα που μπορείτε να βρείτε σε όλη την Ελλάδα, με άριστη πρώτη ύλη, μυστικές συνταγές νοστιμιάς και πολύ […]Και τώρα που ανοίγει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία, η ανάγκη για ελαφρύ ποιοτικό φαγητό αυξάνεται.
Άσε που προετοιμαζόμαστε να βγούμε και στις παραλίες!
Ο φούρνος Ντουρουντούς όλα αυτά τα χρόνια προσέχει τη διατροφή μας παράγοντας αρτοποιήματα που μπορείτε να βρείτε σε όλη την Ελλάδα, με άριστη πρώτη ύλη, μυστικές συνταγές νοστιμιάς και πολύ αγάπη!
Η συγκεκριμένη μπουκίτσα που χρησιμοποιώ σε αυτή την σαλάτα ταιριάζει απόλυτα με την αέρινη γεύση του μάνγκο και την επιβλητική γεύση του σολομού. Το χαρουπόμελο έρχεται και αγκαλιάζει γλυκά όλα τα υλικά και τα ενώνει! Η μπουκιτσα μου είναι πολύσπορη κατά συνέπεια τα έξτρα σποράκια να γεμίζουν το πιάτο υγεία και νοστιμιά!
Ποιος είπε λοιπόν ότι το υγιεινό δεν είναι και νόστιμο;
Δοκίμασε και εσύ και πες μου!
Υλικά
- 60 γρ. καπνιστό σολομό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ανάμεικτες πρασινάδες
- 1 μάνγκο
- 10 ντοματίνια
- Πολύσπορες μπουκίτσες με χαρουπόμελο από το Φούρνο Ντουρουντούς
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού
- 4 κ.σ.ελαιόλαδο
- χυμός από ½ πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι χαρουπόμελο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σφηνάκι ξίδι
- Αλάτι
Δείτε την εκτέλεση στο video!
Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ
Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας
Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…
Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:
“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”.
Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://evaparakentaki.com/
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/