Κορμός με πασχαλινά κουλουράκια και γκανάζ σοκολάτας από την Εύα Παρακεντάκη
Σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια και δνε ξέρετε τι να τα κάνετε; Ιδού μια διαφορετική και πεντανόστιμη συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Υλικά για τον κορμό 250 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. βούτυρο 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. κουλουράκια πασχαλινά Υλικά για την γκανάζ 150 γρ. κουβερτούρα λευκή ή μαύρη 150 ml. Κρέμα γάλακτος […]Σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια και δνε ξέρετε τι να τα κάνετε;
Ιδού μια διαφορετική και πεντανόστιμη συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τον κορμό
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. κουλουράκια πασχαλινά
Υλικά για την γκανάζ
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή ή μαύρη
- 150 ml. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για τον κορμό
Σε μία μπασίνα βάζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και θρυμματίζουμε τα κουλουράκια μας. Με τα χέρια, τα μισά περίπου τα κάνουμε σκόνη και τα άλλα μισά σε κομματάκια.Βάζουμε σε μία φόρμα για κέικ μεμβράνη και πιέζουμε μέσα το μείγμα μας. Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για τέσσερις.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο πριν έρθει σε βρασμό. Σε μία μπασίνα έχουμε βάλει την κουβερτούρα και την περιχύνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει η σοκολάτα.
Αφού έχει Παγώσει ο κορμός μας τον ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την γκανάζ. Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει η γκανάζ μας.
Πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωμένα φρούτα ή κόβουμε φρέσκα φρούτα επάνω στον κορμό για μία πιο ανοιξιάτικη εκδοχή.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/