Ντομάτες γεμιστές με ρυζοσαλάτα τόνου από την Εύα Παρακεντάκη
Κρέας φάγαμε αρκετό τις προηγούμενες ημέρες οπότε σήμερα σας προτείνω ένα διαφορετικό αλλά πολύ νόστιμο φαγάκι…. Yλικά 8 μεγάλες ντομάτες 300 γρ. τόνο σε νερό 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ. ρύζι basmati βρασμένο 100 γρ. καλαμπόκι 2 αγγουράκια Κνωσού 2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδο Eκτέλεση Στραγγίζουμε τον τόνο και του […]Κρέας φάγαμε αρκετό τις προηγούμενες ημέρες οπότε σήμερα σας προτείνω ένα διαφορετικό αλλά πολύ νόστιμο φαγάκι….
Yλικά
- 8 μεγάλες ντομάτες
- 300 γρ. τόνο σε νερό
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. ρύζι basmati βρασμένο
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 2 αγγουράκια Κνωσού
- 2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο και του προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι.Βράζουμε το ρύζι σε αφθονο αλατισμένο νερό και όταν το ρύζι μας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ανακατεύουμε με το γιαούρτι ,το καλαμπόκι, τον άνηθο και τα αγγουράκια Κνωσού που τα έχουμε κόψει σε μικρά καρεδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τις ντομάτες τις στεγμώνουμε, ανοίγουμε γύρω γύρω με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρώντας το καπάκι. Αδειάζουμε το εσωτερικό με προσοχή και αλατίζουμε, τις αφήνουμε ανάποδα για να στραγγίσουν.Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν τις σερβίρουμε. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/