Eύκολο γλυκό ψυγείου από την Εύα Παρακεντάκη και τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντού
Μου αρέσουν τα προϊόντα της Ελλάδας μας και τα στηρίζω πάντα! Με τον φούρνο Ντουρουντού η συνεργασία και η αγάπη μας, μετράει πολλά χρόνια!
Τα προιόντα τους είναι φτιαγμένα από άριστη πρώτη ύλη με αγάπη και μεράκι. Φτιάχνουν αρτοποιήματα λές και ζυμώνουν για το σπίτι τους, με τόση φροντίδα!
Μέσα από τις συνταγές μου λοιπόν θα φροντίσω να σας συστήσω με όλα τα προϊόντα, που έχω βάλει στο σπίτι μου, στο τραπέζι και στην καρδιά μου. Στα όμορφα Σφακιά λοιπόν φτιάχνουν νοστιμιές που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Πρώτο προϊόν το λατρεμένο μου μπισκότο με πορτοκάλι και κανέλα!
Θα σας φτιάξω ένα ΠΑ-ΝΕΥ-ΚΟ-ΛΟ και μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.
Ylλικά
Για την βάση
- 2 πακέτα μπισκότα πορτοκάλι-κανέλα Φούρνος Ντουρουντούς
- 150 γρ.βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. γάλα
Για την κρέμα
- 1300 γρ. γάλα
- 12 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου
- 10 κ.σ. ζάχαρη
Για το ζελέ
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 200 γρ. βραστό νερό
- 200 γρ. κρύο νερό
Ανανά για τη διακόσμηση
Εκτέλεση κρέμας
Κρατάμε 300 γρ. γάλα και βάζουμε υπόλοιπο το γάλα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.Ανακατεύουμε τον ανθό αραβοσίτου με το 300 γρ. γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το πολύ γάλα. Όλα αυτά κάτω από την φωτιά. Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Εκτέλεση βάσης
Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, το γάλα και το βούτυρο, και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, η οποία έχει πέσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παγώνουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση Ζελέ
Βάζουμε σε ένα μπολ 200 ml βραστό νερό και τα φακελάκια του ζελέ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα 200 ml κρύο νερό όταν πέσει η θερμοκρασία του, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το προσθέτουμε πάνω στην κρέμα που πλέον έχει παγώσει. Στρώνουμε φέτες φρέσκου ανανά και παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον τέσσερις ώρες μέχρι να σφίξει ο ζελές μας.
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή στο You Tube πατώντας ΕΔΩ
Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας
Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…
Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:
“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”.
Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.