search-button
cross-out

Λικέρ φράουλας σε 5 μέρες από την Εύα Παρακεντάκη!

Λικέρ φράουλας σε 5 μέρες από την Εύα Παρακεντάκη!

Xειροποίητο γλυκοπιοτό λικέρ για εσάς και όσους αγαπάτε!

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1/2 κιλό τσικουδιά
  • 1/2 κιλό νερό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την ζάχαρη και τις φράουλες σε ένα βάζο και προσθέτουμε την ρακί το νερό και τις φλούδες του λεμονιού. Κουνάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Για τις επόμενες πέντε μέρες κουνάμε το βάζο έτσι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Την πέμπτη μέρα και αφού ο φράουλες έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους. Σουρώνουμε 3-4 φορές με τουλπάνι.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr