search-button
cross-out

Συνταγή για τυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά από την Εύα Παρακεντάκη!

Συνταγή για τυροπιτάκια  με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά από την Εύα Παρακεντάκη!

Τυροπιτάκια! Ποιος δεν τα λατρεύει; Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε μικρά λαχταριστά, ζεστά με τυράκι που λιώνει στο στόμα, τυροπιτάκια.

Και με αυτή την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή κανείς δεν έχει δικαιολογία να μην δοκιμάσει να τα φτιάξει.

Ακολουθήστε τη συνταγή για τυροπιτάκια με ζυμάρι 4 υλικών σε 20 λεπτά και,…καλή σας όρεξη!

Ζυμάρι

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½  κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • Φέτα ή ξινομυζήθρα
  • Γραβιέρα

Για πασπάλισμα

  • Σουσάμι προαιρετικά
  • 1 Αυγό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ή στο μίξερ με τον γάντζο βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι και πλάθουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Αφού ζυμώσουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία απαλή, αφράτη ζύμη αφήνουμε το ζυμαράκι μας στην άκρη και σπάμε το τυρί.

Ανοίγουμε στην παλάμη ή με πλάστη στρογγυλά ζυμαράκια που τα γεμίζουμε με μία κουταλιά τυρί.

Παίρνουμε τις άκρες από το ζυμάρι και τσιμπώντας τις γυρνάμε προς τα μέσα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα στρογγυλό μπαλάκι. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τα τυροπιτάκια μας-με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν-χτυπάμε ένα αυγό ολόκληρο και τα περνάμε προσεκτικά με το πινέλο. Ρίχνουμε σουσάμι   και φουρνίζουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr